Radnica policije uvećavala plate sebi, mužu, djeveru...


18.06.2022 08:59


Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv M.Š. iz Bijeljine zbog sumnje da je počinila krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“. 



Kontrolom Uprave za materijalno-finansijske i imovinske poslove, a potom daljom policijskog istragom utvrđeno je da je lice M.Š. zloupotrebila svoj položaj i prekoračila ovlaštenja stručnog saradnika za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina, te u više navrata uvećala iznos ličnih dohodaka za sebe, te lica B.Š., R.Š., B.Đ. i B.K., čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist za sebe i navedena lica, te oštetila Budžet Republike Srpske u ukupnom iznosu za 217.285 KM.

 

Lica M.Š., B.Š, B.Đ i B.K. su suspendovana i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.



Kako prenosi Glas Srpske, stručni saradnik za materijalno-knjigovodstvene poslove u Policijskoj upravi Bijeljina Mirela Š. iz tog grada osumnjičena je da je zloupotrebom položaja uvećala plate mužu, djeveru i dvjema koleginicama te tako oštetila budžet RS za 217.285 KM.



Izvor: BN
Foto: Ilustracija