Nivo rijeke kod Orenburga iznosi 1.022 centimetara


11.04.2024 07:38


Nivo rijeke Ural kod Orenburga porastao je za 12 centimetara na 1.022 centimetra, saopštile su danas gradske službe za vanredne situacije. Gradonačelnik Orenburga Sergej Salmin napisao je na svom Telegram kanalu da gradsko postrojenje za vodozahvate trenutno nije ugroženo i da postrojenja za prečišćavanje vode rade kao i obično, međutim poplavne vode su stigle do stambenih zgrada, prenosi TASS.

-Trenutno ne postoji rizik od zaustavljanja vodozahvata Južnog Urala u Orenburgu, a i postrojenja za prečišćavanje vode rade kao i obično. Ural se izliva iz korita. Voda je stigla do stambenih zgrada, ali sada nema opasnosti od poplava – rekao je Salmin u video obraćanju.

Hidrometeorološki centar saopštio je da je u proteklih 12 sati nivo rijeke Ural kod Orenburga porastao za 44 centimetra.

Rijeka Ural se kod Orska povukla za 24 centimetra, a kod Ileka za 1 centimetar, nivo rijeke Samare u Buzuluku od jutros je opao za 9 centimetara, a nivo rijeke Sakmare u selu Tatarskaja Kargala je opao za 3 centimetra, prenosi ruska agencija.

 Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug