Kako je zaposlena nova supruga Staše Košarca


20.05.2024 10:44


Javni oglas za prijem stručnog saradnika za opšte poslove objavljen je u subotu, 9. decembra 2023. godine. Štampano izdanje dnevnih novina „trajalo“ je u dane odmora. Na web stranici medija, u rubrici „Oglasi za posao“, ne postoji mogućnost pretrage. Na stranici RAK-a ne postoji rubrika konkursi ili javni pozivi, a ni Google ne prepoznaje detalje oglasa. Javnog Milinovićevog poziva nema ni na stranici Agencije za državnu službu BiH. Upravo ova situacija mogla bi da objasni to što je Aleksandra Košarac bila jedini prijavljeni kandidat. Draško Milinović, bivši direktor Radio-televizije Republike Srpske, aktuelni direktor Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine izuzetno blizak SNSD vlasti Milorada Dodika, priznao je da je zaposlio suprugu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH SNSD-ovog Staše Košarca. Aleksandra Košarac, kaže, ispunila je sve njegove uslove, ali javnost koja je plaća ne može da vidi na koji način.

Dopis koji je poslao Žurnalu ponovo je otkrio samovolju sprovedenu iz fotelje rukovodioca. Formalno-pravno sve je zadovoljio, suštinski – jasno je kome je ugovor na neodređeno vrijeme bio namijenjen.

 

Kada su ovako bitna pitanja po srijedi, direktor Milinović radi i vikendom. Javni oglas za prijem stručnog saradnika za opšte poslove objavio je u subotu, 9. decembra 2023. godine. Simbolično, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Zainteresovani kandidati mogli su da ga vide, tvrdi, u (vikend op. a.) izdanju „Nezavisnih novina“ i na stranici RAK-a. Štampano izdanje dnevnih novina „trajalo“ je u dane odmora. Na web stranici medija, u rubrici „Oglasi za posao“, ne postoji mogućnost pretrage.

Na stranici RAK-a, takođe, ne postoji rubrika konkursi ili javni pozivi, ni Google ne prepoznaje detalje oglasa. Javnog poziva s ovim datumom, ni bilo kojim u mjesecu prije ili poslije nema ni na stranici Agencije za državnu službu BiH.

Upravo ova situacija mogla bi da objasni to što je Aleksandra Košarac bila jedini prijavljeni kandidat pa ni rang lista nije postojala.

 

„Javnim oglasom su definisani opšti i posebni uslovi koje je kandidat morao da ispunjava, te dokumentacija koju je bilo potrebno dostaviti. Javni oglas je bio raspisan za prijem zaposlenika na neodređeno vrijeme za poziciju Stručni saradnik za opšte poslove, za koje je potreban uslov VSS – fakultet društvenog smjera. Imenovana je ispunila sve potrebne uslove propisane javnim oglasom, uz dostavu odgovarajućih dokaza“, potpisao je Milinović.

S obzirom na to da Aleksandru Košarac, kao i Draška Milinovića, finansiraju građani Bosne i Hercegovine, Žurnal je zatražio dokumentaciju koju je dostavila supruga ministra Košarca. Nije moglo, kako je istakao Milinović, bez njene saglasnosti. Iz dopisa je jasno da istu nije ni pokušao da zatraži. Na kraju se pozvao na Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH. Tako je operacija još jednog uhljebljenja uspješno završena.

Mediji u BiH prvu informaciju objavili su početkom aprila, bračni par Košarac zaposlenje je slavio javno objavljujući fotografije sa skupih putovanja.

 

 


Izvor: Žurnal
Foto: Instagram