Završena misija dobrote Nikole Rokvića


23.05.2024 06:41


Nikola Rokvić nakon 31 dana pešačenja, stigao je do cilja u mjestu Egina u Grčkoj i sad mu treba 6 kilometara do manastira Svetog Nektarija.Završena misija dobrote Nikole Rokvića: Posle dugih 30 dana je napokon stigao do cilja
Vidno srećan, nasmejan, ali i iscrpljen, posle dugih 30 dana je napokon stigao do cilja, gde su ga sačekala deca, ali i supruga Bojana.
Čim je sa trajekta kročio na tlo, Rokvić je "pao" na zemlju i poljubio je, za šta je i dobio veliki aplauz.

Podsetimo, Bojana Barović pred sam Nikolin dolazak sa Eginu je pred kamerom Telegrafa otkrila kako se oseća i kakvi su im dalji planovi.

- Uzbuđenje je na najvišem nivou do sada koji sma ikada osetila, mi smo često bili razdvojeni, ali ne ovoliko i za neku ovakvu svrhu. Stvarno smo porodično uzbuđeni, deca pogotovu, oni valjda osećaju od nas da je ovo nešto potpuno drugačije. Upravo se spremamo, žurim nazad da spremam decu i idemo putem Svetog Nektarija Eginskog da dođemo manastira i sačekamo Nikolu i da uspešno i srećno okončamo ovu misiju - kaže Bojana za Telegraf i dodaje:

- Jesam, evo trenutno bi trebalo da se ukrca na trajekt, to je finalni deo. Danas je, čini mi se, prešao najviše kilometara, ali na moje pitanje: "Kako se osećaš? Da li je naporno?", on ej rekao: "Ne, mislim da bih mogao još ovoliko". Tako da mislim da je on još uzbuđeniji od svih nas definitivno i da sada kreće onaj pozitivni adrenalin, kao onaj pred kraj velike utakmice kada vidiš da pobeđuješ...

Otkrila nam je i da će nekoliko dana ostati na Egini.

- Ostajemo nekoliko dana na Egini, stvarno je prelepo ostrvo... Mirno je, tiho je, malo ostrvo. Želimo da obiđemo nekoliko manastira, Nikola želi da ide na liturgiju.

Na putu dobrote, Rokvić je skupio preko 31 milion dinara.Izvor: Blic/Telegraf
Foto: Blic/Telegraf