Dodik: Prije će nestati Amerika nego Srpska


24.05.2024 16:07


"Prije će nestati SAD nego Republika Srpska", kazao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući saopštenje Ambasade SAD da "secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske". Dodik je u intervjuu Srni kazao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes, kako je naveo, isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija.

"Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucijom, podsjetivši na spisak od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.

"To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska", poručio je Dodik.

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

"Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći", rekao je Dodik.

 Izvor: BN
Foto: Srna