Priče o razdruživanju sa FBiH su samo još jedna dimna bomba koju vlast Srpske baca (VIDEO)


31.05.2024 06:31


'Priča o mirnom razdruživanju sa Federacijom BiH vjerovatno je samo još jedna dimna bomba koju je vlast bacila građanima Srpske, a koja za cilj ima sakrivanje istine o stvarnom stanju u državi', rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović (SDS) u emisiji 'MAT' BN televizije. 



"Od brojnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, od formiranja VRS, preko Izbornog zakona Srpske do nečeg novog... toliko se protežu lažna obećanja vlasti od kojih nije bilo ništa, pa i ovo najnovije o mirnom razdruživanju sa FBiH treba posmatrati u tom svjetlu", smatra Božović.

Kako kaže, imamo stalno spinovanje određenih tema koje mogu da budu pitke ljudima u Republici Srpskoj u vremenu kada su oni na neki način još hipnotisani.

"Međutim, kad dođe do buđenja iz tog nekog sna koje se približilo, onda će građani da zateknu stanje koje za njih neće biti dobro, i ni nešto čemu će se obradovati jer Srpska ni ja jednom polju ne bilježi pozitivan rezultate iako se to nama tako predstavlja", objašnjava on i dodaje:

"Onog momenta kada se probude i jedno jutro ne budu dobili svoje penzije i plate, onda će tačno znati ko je krivac za to stanje u kojem se nalazimo."

Božović ističe da zapaljive izjave izazivaju strah kod naroda u oba djela BiH, koji su oslonjeni jedni na druge, jer sve više građana iz Srspke radi prije svega u Sarajevu, dok i građani iz FBiH dolaze na posao u Srpsku.



Izvor: BN
Foto: BN