Dodik provodi odluke Ustavnog suda BiH zato je ukinuo 9. januar


14.06.2024 06:59


“Odlukom da se Dan Republike Srpske ne slavi 9. januara Milorad Dodik de facto provodi odluku Ustavnog suda BiH o Danu republike“, rekla je predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić u emisiji MAT BN televizije. Ako smo mi iz opozicije pogrešno shvatili da je 9. januar ukinut kao Dan Republike, kako je moguće da griješi i toliki narod koji je to isto tako razumio i koji je time revoltiran, upitala je Trivićeva.

„Ako se Dodik mirno razdružuje, zašto de facto provodi odluku Ustavnog suda BiH o Danu Repulike? Dan republike je 9. januar i to ne može da bude nijedan drugi dan. Dan republike se baš tako i zove. On ne može da ima neko drugo ime. Sve drugo što stoji u deklaraciji povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Srbije, je uredu“, kaže Trivićeva.

Odluka da se SDS-u, jednom od simbola Republike Srpske, ne dozvoli izlazak na izbore je nedemokratska i sramna. Njom su sve maske pale, jasna je Trivićeva.

„Oni su, navodno ciljali SNSD, a kolateralna šteta toga je bila Srpska demokratska stranka. To je prevelika slučajnost da bih ja vjerovala u nju“, jasna je Trivićeva.

Zbog nepromišljenosti i netaktičnosti Milorada Dodika sankcijama protiv njega kažnjena je čitava Srpska jer je on na poziciji njenog predsjednika, istakla je Trivićeva.

„Vjerujem da bi za narod veća pravda bila da se sudi za Balkan banku, za Srpsku banku, za robne rezerve, za Farmland, za fabriku cijevu „Unis“ iz Dervente i slično, gdje je napravljena direktna šteta narodu Srpske, a ne što mu sude u nekoj političkom procesu u kom više ne znamo da li mu sude ili se igraju mačke i miša. Da li na šahovskoj tabli povlače neke poteze, pa će možda, u nekom momentu oni nešto istrgovati i dogovoriti se“, zaključuje Trivićeva.Izvor: BN
Foto: BN