Obezbjeđjenje dalo otkaz Košarcu, iako on tvrdi drugačije


11.07.2024 06:29


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac juče je na sjednicu Savjeta ministara BiH, za razliku od drugih ministara, došao potpuno sam, s obzirom na to da više nema nijednog člana obezbjeđenja. 



Kako je za Klix.ba potvrđeno iz dva izvora u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i jednog izvora iz Savjeta ministara, Košarac više nema tjelohranitelje.

U kuloarima gore navedenih institucija priča se da je ministar bio neprofesionalan i neprijatan prema svojim telohraniteljima zbog čega su svi odjednom otišli.

Međutim, ministar Košarac je za Klix.ba kazao da je lično otkazao obezbjeđenje, koje mu je dato iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, zbog toga što se, kako kaže, s njima ne osjeća sigurno u Sarajevu.

"Odluku o tome da otkažem obezbjeđenje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH donio sam zbog činjenice da se ne osjećam bezbjedno u Sarajevu, nakon prijetnji koje su mi upućivane zbog političkih stavova, a koje nisu prijavljene DKPT-u. To je razlog zbog kojeg ne želim da me obezbjeđuje DKPT BiH, već pripadnici MUP-a Republike Srpske, za šta postoji zakonska osnova", kazao je on.

Ipak, treba imati u vidu da je ministra Košarca moguće vidjeti u Sarajevu vrlo često, dok se bezbrižno i bez vidljivog obezbjeđenja, u društvu supruge i psa, šeta Vilsonovim ili sjedi u ugostiteljskim objektima.

Bivšim članovima obezbjeđenja iz DKPT BiH se u svakom slučaju zahvalio i poručio da ovakva odluka nije lična, nego se odnosi na institucionalni problem.



Izvor: BN
Foto: Srna