Na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo 24. EXIT festival


11.07.2024 06:41


EXIT festival počeo je večeras i trajaće do nedelje, 14. jula. 



U godini u kojoj je proslavio svoj 24. rođendan, EXIT pomera granice, pa se tako pored četiri regularna dana, održava i nulti - Day 0.

Nešto posle 19:30 na Tesla Universe Stage izašao je bend "Keni nije mrtav", oko 21:00 počeo je nastup Luke Black, a nešto pre 21:30 na binu je izašla Teya Dora, koja je nastup počela pesmom Džanum.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je u 22:00, a predvodi je čovek koji je ukrotio hladnoću i podredio je svom psihičkom i fizičkom zdravlju - Wim Hof.

Uz Wim Hofa, na otvaranju će nastupiti i Stefanos Sifandos, Oren Harris kao i projekat Muzika nade, jedinstven program u Srbiji koji je nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu.

 

Festival će obeležiti najveće zvezde svetske muzičke scene, a diverzitet žanrova učiniće ovaj EXIT posebnim.

Nultog dana, na dan kada se obeležava i rođendan Nikole Tesle po kome će i Glavna bina poneti naziv Tesla Universe, publiku će rasplesati Baby Lasagna, Burak Yeter sa Dimash Qudaibergenom, Iniko, Whyte Fang.

Na Petrovaradinsku tvrđavu stižu i Carl Cox, Black Eyed Peas, kao i Tom Morello, Black Coffee, Argy sa Vintage Coulturom, Bonobo, Klangkuenstler, Sara Landry kao i mnogi drugi.

 



Izvor: RTV
Foto: RTV