Nije dolazio na posao šest godina, ovako su ga otkrili


12.07.2024 09:18


Svi ponekad požele izvući se s radnog mjesta na dan ili dva, a jednom čovjeku je to pošlo za rukom punih šest godina.



Kako piše BBC, a prenosi Index.hr, Španca Hoakin Garsija godinama se nije pojavio na poslu, a niko to nije primijetio sve dok nije trebao dobiti nagradu za svoj naporni rad i dugogodišnju službu.

Hoakin je bio nadzornik izgradnje postrojenja za pročišćavanje vode u Kadizu te je bio zaposlen u lokalnoj upravi više od 20 godina. Kako je vrijeme prolazilo, radno okruženje postajalo je sve stresnije i on je odlučio jednostavno prestati dolaziti na posao. Plan je savršeno funkcionisao šest godina.

Njegovo izbivanje bilo je zanemareno zbog međusobnog nesporazuma dva odjela, od kojih je svaki pretpostavljao da je drugi odgovoran za nadgledanje radnika i njihovih dužnosti.

Nominovan za nagradu
Situacija je poprimila smiješan obrt kada je Hoakin nominovan za nagradu jer je dugo godina u upravi. Njegovi nadređeni bili su i više nego iznenađeni kada su otkrili da se godinama nije pojavio na radnom mjestu. Kažnjen je s 27.600 evra.

Tvrdi da je bio žrtva maltretiranja
Kada su ga pitali zašto je to napravio, tvrdio je da je bio žrtva maltretiranja i da je u početku prestao dolaziti kako bi izbjegao sukobe. Priznao je da je u slobodno vrijeme studirao filozofiju i tako iskoristio svoj neplanirani godišnji odmor.



Izvor: Nezavisne
Foto: Pixabay/Ilustracija