Zvanično: Dragan Stojković ostaje selektor Orlova


12.07.2024 13:50


Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, ostaće na toj poziciji, zvanično je potvrđeno na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. 



Iako je, praktično cela država, samo čekala vest o smeni selektora, to se neće dogoditi.

Podsetimo, prema informacijama do kojih je Kurir došao dan pre odlučujuće sednice, Stojković je obavio puno razgovora nakon kojih je postinut dogovor da će i u budućnosti predvoditi Orlove, ali uz smanjenu platu.

- Posle detaljnog izveštaja selektora „A“ reprezentacije Srbije o učešću na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom, a to je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine - piše na sajtu FSS.

Piksi je krajem maja ove godine produžio ugovor, pa će voditi reprezentaciju Srbije do Svetskog prvenstva 2026. godine.

Naše reprezentativce već u septembru očekuju novi izazovi, u Ligi nacija!

Prvi protivnik biće Španija, a onda slede i okršaji sa Danskom i Švajcarskom. Liga nacija je idealno takmičenje, da selektor napravi tim za kvalifikacije za Mundijal u Americi, Kanadi i Meksiku. A, kvalifikacije počinju u martu 2025. godine.

 



Izvor: Kurir
Foto: FSS