Višković: Penzije bi trebale biti veće, teško se živi


11.09.2024 17:40


Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je cilj Vlade stvaranje uslova za povećanje penzija i standarda svih građana, te dodao da rukovodstvo Srpske, uprkos svim pritiscima, obezbjeđuje sredstva za redovnu isplatu penzija. 



Višković je tokom posjete Udruženju penzionera u Bratuncu istakao da je prioritet Vlade isplata penzija koja, kako kaže, nikada nije kasnila od kada je na funkciji premijera.

– Penzije su uvijek isplaćivane do desetog u mjesecu, što je rok za njihovu isplatu i tako ćemo i nastaviti – poručio je Višković u obraćanju penzionerima u prepunoj sali Udruženja.

On je rekao da zna da bi penzije trebale da budu veće i da se teško živi sa najnižim penzijama, ali da se vodi računa o njihovom rastu, koje su povećane za 80 odsto u periodu njegovog predsjedavanja Vladi.

Penzioneri su uvijek imali razumijevanje jer im to životno iskustvo omogućava. Volio bih da se stvore uslovi za povećanje penzija i standarda svih građana i to je cilj Vlade i cijelog rukovodstva Srpske – istakao je Višković i dodao da ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Republike Srpske.

On je ukazao da je Srpska izložena neviđenim pritiscima onih koji je ne vole, ali da rukovodstvo brine o svojim građanima i njenim nadležnostima.

– Uprkos tim pritiscima obezbjeđujemo sredstva za redovnu isplatu penzija bez obzira koliki je mjesečni priliv sredstava na račun Fonda PIO. Nedostatak sredstava namiruje se iz republičkog budžeta i tako će se nastaviti – rekao je Višković.



Izvor: BN/Srna
Foto: BN