Dodik otkriva Obrenovu bistu u Doboju, Vulićkino ime daje Domu zdravlja!?


15.09.2024 09:00


“Nakon što sam nedavno prikom svečanog otvaranja novoizgrađene bolnice u Doboju rekao da u nazivu bolnice, uz ime Svetog apostola Luke, treba da stoji i ime našeg Obrena Petrovića, shvatio sam da to, ipak, nije dovoljno primjereno Obrenovim zaslugama za naš narod, pa sam odlučio da otkrijemo Obrenovu bistu u krugu bolnice! 



I to je malo, ali bar toliko možemo učiniti da se odužimo Obrenu za života za sve što je uradio ne samo za Doboj, već i za cijelu Republiku Srpsku! A ja ću lično otkriti Obrenovu bistu do kraja ove predizborne kampanje!”, objavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na svom nalogu na Iksu.

“Grad Doboj je uspješan zato što ima jednu, našu partiju i jednu, našu strukturu odlučivanja, a Obren je za to najzaslužniji. Zahvaljujući našem Obrenu besrebreniku, ovdje su izrasli naši najdarovitiji kadrovi koji već danas uspješno hode njegovim stopama, kao što su hristoliki Boris Jerinić i blažena Sanja Vulić, koji sa Obrenom svakodnevno sastradavaju za našu vjeru.

Zbog tog podvižničkog stradalništva, oni su, takođe, zaslužili da im se odužimo. Zato ću ja predložiti da Dom zdravlja u Doboju ponese ime blažene Sanje, koja svojim blagim riječima neumorno liječi duhovne rane brojnom narodu dobojske regije, a i šire!

Dalje, pošto je Boris diplomirani teolog i master menadžmenta, predložiću da njegovo časno ime krasi jednu zgradu u Doboju u koju ćemo smjestiti Odsjek crkvene umjetnosti i slikarstva Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta ‘Sveti Vasilije Ostroški’ iz Foče: pa da uz ime Svetog Vasilija ponese i ime presvetog Borisa!

Jer, on je svojim političkim živopisanjem oslikao Doboj kao hram slobode i pravde, kakvog danas nema nadaleko i naširoko!”, objasnio je Dodik.

“Bila bi velika nepravda i strašan grijeh kada bih sa spiska izostavio našeg mladog mukotrpnika Aleksandra Goganovića, koji je, kao pomoćnik ministra odbrane BiH, mnogo puta stradao da bismo dobili Program reformi za NATO, sa kojim smo postali NATO-u malo bliži, ali dovoljno daleko!

On se junački bori na stalnim sastancima sa predstavnicima NATO-a, sa kojima svi mi vodimo tešku borbu u kojoj ćete mnogi politički poginuti da bi NATO istjerali sa Ozrena, Trebave, Manjače i ostalih naših slobodnih planina!

Zato ću predložiti da dobojska kasarna ‘Vojvoda Radomir Putnik’ ponese i ime našeg ovovremenog vojvode Goganovića, jer se on bori kao lav danas u miru, isto kao vojvoda Putnik u ratovima prije sto i nešto godina: on se pokazao dostojnim da bude moj politički sin, sin oca naše nacije, kako me nazva i sam mukotrpni Aleksandar!

Neka živi naše vascijelo dobojsko vojvodstvo na mnogaja ljeta, moji hrabri i prepošteni serdari!”; poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog sadržaja

autor: Slobodan Durmanović

 


Izvor: BN
Foto: Arhiva