'Očigledan pokušaj Trampa ubistva na Floridi'


16.09.2024 08:04


FBI je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio predmet 'očiglednog pokušaja ubistva' u svom golf klubu na Floridi. 



Bela kuća je, nakon incidenta na Floridi, saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o bezbednosnom incidentu na Trampovom međunarodnom golf terenu, gde je bivši predsednik igrao golf.

"Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije", navela je Bela kuća.

Tajna služba je odvela na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti Tajne službe otvorili su vatru na osobu naoružanu poluautomatskom puškom koja je uperila oružje ka golf klubu Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je on igrao golf.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.



Izvor: Tanjug
Foto: AP