Uhapšen jer je telefonom non-stop zvao svoju ženu


20.09.2024 14:45


38-godišnji Japanac je nedavno uhapšen jer je telefonom non-stop zvao svoju ženu odnosno uhodio svoju ženu telefonom. Japanac je anonimno zvao svoju ženu ne govoreći ništa dok nije spustila slušalicu.



On je tako telefonom znao da je zovne i preko 100 puta dnevno!

Prošlog leta, 31-godišnja Japanka koja živi u gradu Amagasaki, u prefekturi Hjogo, našla se u situaciji koja je morala biti izuzetno frustrirajuća i podjednako zbunjujuća. Od 10. jula počela je da dobija pozive na svoj telefon u kojima bi osoba sa druge strane potpuno ćutala sve dok nije spustila slušalicu.

Čini se da je to nešto što biste mogli da zaustavite blokiranjem broja, ali pozivi su dolazili sa broja koji nije mogao da se prikaže na ženinom telefonu, što ju je očigledno sprečilo da ga blokira.


To je trajalo nedeljama, a žena je primila čak 100 poziva u jednom danu, ali bez ikakvih naznaka o tome ko stoji iza ovog uznemiravanja.

Srećom, međutim, pozivi nisu bili stalni. Koliko god da su bili česti, nije dobijala ništa usred noći, tako da je barem mogla da odspava.

Telefonski progonitelj nikada nije zvao dok je igrala igrice za pametne telefone, tako da je barem morala da skrene misli sa dileme dok se prepušta tom hobiju.

Ali kako su se pozivi iz jula meseca prešli avgustt i nastavili, ženi je sinulo nešto u vezi sa te dve situacije u kojima su pozivi prestali. Kada je žena spavala, spavao je i njen muž, a kada je ona igrala igrice za mobilne uređaje, pozajmila je njegov pametni telefon da ih igra prenosi soranews24 sa japanskih medija

Drugim rečima, nije dobijala nijedan poziv kada njen muž nije imao pristup svom telefonu.


Kako su njene sumnje rasle, žena je otišla u policiju da zatraži pomoć, a nakon istrage, policajci su uhvatili progonitelja.

4. septembra, policija prefekture Hjogo saopštila je da je uhapsila 38-godišnjeg muškarca, koji je takođe stanovnik Amagasakija, zbog kršenja japanskog zakona protiv uhođenja. Progonitelj koji živi u Amagasakiju je bio više ni manje nego njen muž.

U Japanu, nije neuobičajeno da muž i žena žive u različitim domovima ako je muž premešten u drugi deo zemlje radi posla, ali će verovatno biti premešten kasnije, posebno ako par ima decu, a ne žele da ih nateraju da promene školu. Međutim, to nije bio slučaj za ovaj par. Muž je telefonom vrebao svoju ženu dok su njih dvoje živeli zajedno.

Kada su ga istražitelji ispitali, muškarac je priznao da je telefonirao između 10. jula i 4. avgusta, nakon što je konfigurisao svoj telefon da sakrije svoj broj tokom poziva.

Čitava stvar postaje još čudnija kada uzmete u obzir da par izgleda nije imao nikakve bračne svađe, i da je kada su ga pitali o svojim motivima, muškarac rekao: „Volim svoju ženu i telefonirao joj je ne govoreći ništa.”



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija