" />   " />   " />


Pomoć mladima dio mjera koje planira Vlada Srpske


11.07.2022 12:33


Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade je samo dio mjera koje je Vlada Republike Srpske planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Republici Srpskoj. 

 


Ministarstvo finansija Republike Srpske je, u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske o jednokratnoj pomoći mladima u Republici Srpskoj, danas isplatilo 5,3 miliona КM na bankovne račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije 5. jula 2022. godine i koji su prošli provjeru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministarstvo finansija obavještava sve one koji su aplikaciju popunili 5. jula, a nisu im isplaćena sredstva, da od sutra mogu provjeriti status podnesene prijave. Na Portalu aplikacije će biti objavljeno obavještenje o načinu prijave greške.

Do sada se za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 КM prijavilo 87.000 zainteresovanih u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Prijave za 100 КM pomoći za mlade je moguće izvršiti do 25. jula 2022. godine popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija Republike Srpske, gdje je navedena i instrukcija za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani treba da ispune.

Sredstva će biti isplaćivana sukcesivno, odmah po završetku provjere ličnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Brčko Distriktu.

Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade je samo dio mjera koje je Vlada Republike Srpske planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.



Izvor: Srna
Foto: Srna