DETALJI iz Njujorka o podvali vijeka i prodaji Srpske


23.07.2022 21:20


Među prvima sam ukazao na pozadinu putovanja šarlatana i trgovaca narodom i državom, Željke Cvijanović u Ameriku i Dodika u Izrael, koji imaju namjeru da arče, prodaju i predaju poslednje resurse Republike Srpske kako bi opstali na vlasti, te objavio Prijedlog odluke Vlade Republike Srpske o povećanju osnovnog kapitala Rudnika željezne rude Ljubija, kojom je režim naumio da još jedan važan resurs Republike Srpske zakulisno proda i raskući zarad otimačine i opstanka na vlasti.



Ovaj netransparentan aranžman, dogovoren u sklopu rasprodajne turneje kompradora, marioneta moćnika, stranaca i multinacionalih kompanija Milorada  Dodika i Željke Cvijanović po Izraelu i SAD-u, što predstavlja klasičan akt veleizdaje koji se mora spriječiti svim demokratskim sredstvima borbe, jer predstavlja završni čin pretvaranja Srpske u koloniju u srcu Evrope.



Ukoliko dođe do realizacije ovog štetnog i pogubnog aranžmana, Republika Srpska će ostati bez većinskog udjela u ovom nekad strateškom preduzeću.

Podsjetiću da je ovaj rudnik još od 1998. godine bio na listi strateških preduzeća Republike Srpske, što znači da je za njegovu prodaju bila potrebna saglasnost Narodne skupštine Republike Srpske, što režim u nekoliko navrata nije uspio da obezbjedi, iako su daleke 2017.godine nuđeni daleko veći iznosi za kupovinu ovog rudnika i nacionalnog resursa.

Zato je naša čestita Vlada, na čelu sa Željkom Cvijanović, krajem 2017. godine  skinula Rudnik željene rude Ljubija sa liste strateških preduzeća, čime je omogućena privatizacija državnog kapitala putem berze, bez saglasnosti Narodne skupštine Republike Srpske.

U režimskim medijima nije bilo mnogo vijesti o ovoj najavljenoj privatizaciji, ali je portal CAPITAL objavio da mu je od strane Američko-kanadskog konzorcijuma SE-GEDC Corp, tačnije predsjednika i izvršnog direktora ove kompanije, Isaac Siegal, potvrđeno da ova kompanija planira da sa 50,7 miliona KM dokapitalizuje Rudnik željezne rude „Ljubija“, kao i da je kontroverzni Evgenij Zotov, vlasnik “Israeli Investment Gruop” jedan od akcionara ove kompanije.



Siegal je još naveo kako će tobože ova investicija ići iz „državne institucije SAD – Trezora SAD preko zlatnog ekvivalenta verifikovanog od strane državnog sekretara Floride“, kao i da je to prvi primjer značajnijeg američkog ulaganja u Republiku Srpsku i definitivno je primjer ekonomske saradnje SAD i Republike Srpske bez ikakve političke pozadine u Izraelu ili SAD“. Da se radi o još jednom “uglednom investitoru”, reda veličine Mai Vu Minha, Batagona i Dragana Vučetića, svaki korisnik interneta mogao je saznati u svega 15-tak minuta.

Naime, kompanija “American-Canadian Consortium SE-GEDC Corp” registrovana je prije nepunih godinu dana, sa sjedištem u Njujorku. Sjedište se navodno nalazi na adresi 276 5th Avenue, suite 704. Na istoj adresi, virtuelnoj, preko 1300 raznih privrednih subjekata i djelatnosti, a na famoznom apartmanu broj 704 je više od 50 različitih djelatnosti. Cirkus je za njih mala maca!



Međutim, na istoj sdresi, i to u istom apartmanu broj 704 pružaju se i usluge poreskih konsultacija, mermernih radova, šetanja pasa, sklapanja brakova, agencije za upoznavanje, party buseva, vidovnjaka i seksualnih terapeuta!

Ako se pitate kako je to moguće, radi se o virtuelnoj kancelariji čije “iznajmljivanje” košta 50 $ mjesečno, a u oglasu “iznajmljivača” na sajtu www.davincivirtual.com lijepo piše: “…Adrese poput 276 5th Avenue, Suite 704 su prestiž i podižu vaše poslovanje na viši nivo kada ga klijenti vide na vašim vizit kartama ili web stranici. Dok zamišljaju svo uzbuđenje i energiju 5. avenije, jedne od najpoznatijih ulica New Yorka, doživjeće vašu kompaniju kao uhodanu i uglednu…”

Takođe, ovaj respektabilni investitor ima i “respektabilan” websajt: acc-se-gedc.xyz, na kojem ne možete pronaći apsolutno nikakve informacije o njegovom poslovanju i referencama, ali možete vidjeti da se koristi internet domen .xyz, čije registrovanje košta čak 2$, a koji je karakterističan za spam poruke, dok se lokacija servera koji hostuje web adresu kompanije nalazi u Moskvi.

Kolikim garibima naša vlast smatra ovaj narod, nakon toliko blamiranja sa lažnim investitorima i prevarantima, i da li će akcionari i narod, prije svega onaj u Prijedorskoj regiji, napokon diči glavu i pružiti otpor najnovijoj trange-frange tajnoj zakulisnoj kombinaciji u režiji naših Trottera, ostaje da vidimo.

(nebojsavukanovic.info)



Izvor: nebojsavukanovic.info
Foto: nebojsavukanovic.info