DUBAI: Kugla ovog sladoleda za 800 evra


28.07.2022 09:33


U Dubiaju se prodaje sladoled “Black Diamond”, jedna kugla ovog sladoleda košta 800 evra. Ovaj sladoled hvale da je jedan od najskupljih sladoleda na svetu!



Za pravljenje ovog ledenog deserta od jedne kugle potrebno je oko pet nedelja da se napravi.

Napravljen od sladoleda od sveže vanile sa Madagaskara, prožet najskupljim iranskim šafranom na svetu i ukrašen kriškama crnih italijanskih tartufa, sladoled Black Diamond se prodaje u Scoopi Cafe-u u Dubaiju.
Dekadentni desert – sladoled kugla, prelivena je 23-karatnim jestivim zlatom i servira se u Vesace činiji sa kašikom, koje kupac može zadržati kada pojede sladoled.


Sladoled se servira u novootvorenoj čokoladnici i sladolednom kafiću – poslastičarnici na Al Vasl putu u Dubaiju.

Vlasniku kafića Zubinu Došiju trebalo je pet nedelja da napravi svoju skupu sladoled kuglu uz svoje egzotične sastojke iz celog sveta dok je usavršavao svoj recept., prenosi Dailymail

“Popularni proizvodi od sladoleda u gradu imaju niže cene, ali očekujemo da će potrošači Dubaija koji su sve aspirativniji da spremno plate premiju za vrhunski proizvod“, rekao je on za arabianbusiness.com.

Ali pored skupog sladoleda nalaze se i neke jeftinije opcije kao što su šerbeti, smrznuti jogurti i specijaliteti za kolače. Iako sladoled gospodina Došija možda više odgovara onima sa dubokim džepovima, to svakako nije najskuplji desert na svetu
Jedan od najskupljih sladoleda na svetu je “Absurdity Sundae” koji je kreirala kompanija “Three Twin Ice Cream ” koji košta oko 60.000 evra za porciju. A da bi ste probali ovaj skupi desert morate otputovati u Tanzaniju.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Scoopy Cafe