" />   " />   " />


Lažna predstava završena: Dodikov veto bez glasa


14.09.2022 18:21


Za potvrđivanje Dodikovog veta u NSRS nije glasao niko. Od 53 poslanika 46 je bilo suzdržanih, među kojima su bili i poslanici SNSD-a 

 


Dodikova predstava o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH završena je danas na posebnoj sjednici NSRS.

Posebnoj sjednici nisu prisustvovali poslanici opozicije SDS i PDP, kao ni poslanici DNS-a, ali to nije promijenilo rezultat glasanja, jer Dodikovu odluku što je čudno nisu podržali ni poslanici SNSD-a?!

SDS i PDP je saopštio da neće da učestvuju u Dodikovim "igrarijama", koje Republiku Srpsku vode u dalju izolaciju.

Zanimljivo je da je prije bilo kakvog glasanja u NSRS o potvrđivanju ili odbacivanju njegovog vitalnog interesa o davanju agremana njemačkog ambasadoru, Milorad Dodik (SNSD) u skupštinskoj pauzi je okupio koalicione partnere i saopštio da su potpisali koalicioni sporazum o podršci kandidatima SNSD-a za predsjednika i člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Ovo je još jedna potvrda da je posebna sjednica NSRS farsa i da im je cilj da poprave svoj poljuljani rejting u narodu i pokušaju se nametnuti kao jedini "spasioci Srba".

Za potvrđivanje Dodikovog veta u NSRS nije glasao niko. Od 53 poslanika 46 je bilo suzdržanih, međju kojima su i poslanici SNSD-a, US, SP, DEMOS-a i nekoliko nezavisnih poslanika.



Izvor: BN
Foto: Pixell