Režim naredio policiji da isključi struju reportažnim kolima BN TV i onemogući direktan prenos iz Bijeljine


15.09.2022 07:38


Režim onemogućio BN televiziji da prenosi današnju ceremoniju obilježavanja Dana srpskoj jedinstva, slobode i nacionalne zastave koja će biti održana u Bijeljini. 



Iako je BN televizija podnijela dokumentaciju i uredno obavijestila lokalne i republičke vlasti da će danas u spostvenoj režiji za svoje gledaoce direktno emitovati program ceremonije obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, to joj je onemogućeno, i to na najmonstruozniji način, izbacivanjem i presijecanjem kablova za dovod električne energije u reportažna kola.

"Najprije su tokom noći pokušali da nas udalje sa trga, a kada im to nije uspjelo, jutros su nam isključili struju", rečeno je u BN televizji.


BN televizija iznalazi alternativna rješenja kako bi svojim gledaocima omogućila da prate današnja dešavanja u Bijeljini.

Ovo je još jedan dokaz da se režim plaši BN televizije i da žele da preko režimskog RTRS-a i odabranih kadrova koji se samo njima dopadaju Dan obilježavanja srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prigrabe za sebe i iskoriste to u predizborno vrijeme da su oni jedini zaštitnici Srba s ovu stranu Drine.


Obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prisustvovaće i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će danas ujedno ozvaničiti i početak izgradnje dionice auto-puta od Rače do Bijeljine, a koji finansira Srbija.



Izvor: BN
Foto: BN