Đajić neće na vrijeme završiti garažu kod UKC-a


22.09.2022 10:07


Parking garaža kod Univerzitetsko – kliničkog centra u Banjaluci za čiju je izgradnju izdvojeno 35 miliona maraka neće biti završena krajem ovog mjeseca kako je to predviđeno ugovorom. 



Na tabli koja daje osnovne informacije o ovom projektu kao rok za završetak se navodi septembar ove godine.

Međutim, ne treba biti građevinski inženjer da bi se zaključilo kako to neće biti ispoštovano.

Direktor i vlasnik preduzeća “Marković invest RM” iz Laktaša, koje je dobilo ovaj izuzetno vrijedan posao Rade Marković kaže kako je novi rok za završetak, kraj ove godine.

 

“Rok je dvanaesti mjesec ove godine, otprilike će biti tada. Imali smo velike probleme sa cijenama materijala koje su ludovale i mijenjale se na svakodnevnom nivou. Trudimo se i borimo maksimalno”, kazao je Marković.

On nije spominjao probleme oko slijeganje zemlje, a o kojima se mnogo pisalo u posljednje vrijeme. Uprava UKC-a na čelu sa direktorom Vladom Đajićem ih je uglavnom negirala ili pokušavala da ublaži.

 

Podsjećamo, neimari su potporne zidove koji su se pod teretom zemlje nakrivili podupirali bagerom.

Slučaj je krajem jula ispraćen i od strane Inspektorata Republike Srpske, čiji su inspektori utvrdili kako nije bilo nepravilnosti u pogledu gradnje objekta.

Inače, gradanja objekta treba da se realizuje u dvije faze. Prva obuhvata garažu sa 2.500 parkig mjesta na četiri etaže, dok će se u drugoj fazi graditi komercijalni sadržaji.

Radovi su počeli u junu 2020. godine, a dogovoreno je da se plaćanje vrši u 50 jednakih rata. Prema računici iz Uprave UKC-a, kroz naplatu parkinga trebala bi da se otplati za 17 godina.

Informacije smo pokušali da dobijemo i od direktora Đajića, ali nam se na telefon nije javljao. Do objave ovog teksta odgovore na naša pitanja nismo dobili ni od službe za informisanje UKC-a.

 



Izvor: Capital
Foto: Capital