" />   " />   " />


PDP ne odustaje: Pokradeni smo tokom izborne noći


03.10.2022 13:55


ider PDP Branislav Borenović i kandidat za predsjednika Jelena Trivić saopštili su danas da neće odustati od borbe da dokažu da su pokradeni tokom izborne noći. 

 


Borenović je rekao da ne odustaju od jučerašnjeg stava da je Trivić odnijela izbornu pobjedu, ali da su se tokom noći dešavale malverzacije koje su dovele do Dodikovog boljeg rezultata.

Mi ne odustajemo. Šta se to desilo tokom noći, ispitaćemo. Odustati nećemo. Pravni tim PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK BiH. Pogledajte, 30.000 nevažećih glasačkih listića prema jutrošnjim podacima CIK. Postoje ozbiljni osnovi da se ponište izbori za predsednika u najvećem delu Republike Srpske - rekao je Borenović.

On je rekao da će sve prigovore, koje nisu uvažile lokalne izborne komisije dostaviti CIK-u, kao i one nepravilnosti koje su se dešavale tokom noći.

On naglašava da postoji mogućnost da budu poništeni izbori za predsjednika Republike Srpske u velikom broju mjesta i gradova.

"U Zvorniku je razlika između njih dvoje 5.000 glasova, u Prijedoru oko 33 posto isto 5.000 glasova. U Doboju je krađa tek evidentna jer je Dodik prema falsifikovanim izbornim rezultatima tu pobijedio sa 10.000 razlike. To je nemoguće", rekao je on.

On kazao da je izborna krađa velikih razmjera, a naveo je i primjer jednog biračkog mjesta u Ćelincu, gdje Trivić nije osvojila nijedan glas a u pitanju je selo porodice Trivić.

Novinarima se obratila i Jelena Trivić, koja je kazala da neće odustati od namjere da dokaže da je pobijedila.

"Sumnjivo je bilo to što je CIK tokom noći saopštio da nema podataka za predsednika Republike jer odbori nisu dostavili podatke u sistem u roku", kazala je ona i dodala da joj se javljaju ljudi koji su glasali za nju a tih glasova nema.

- Znamo da je na nivou cele RS bilo krađa i što su slijepi glasali, tražićemo da se izborni proces ponovi na nivou cijele Republike Srpske - rekla je Trivić i naglasila da pravni tim radi prigovre i tužbe protiv onih koji su počinili izbornu krađu.

Prema nezvaničnim podacima Milorad Dodik je u prednosti za oko 30 hiljada glasova u odnosu na Jelenu Trivić.



Izvor: BN
Foto: BN