Možemo poništiti rezultate i kada neko sjedne u fotelju!


29.10.2022 13:16


'Nismo mi ni rekli da je sve ok! Možemo mi poništiti rezultate i kada neko sjedne u fotelju', izjavio je predsjednik Centalne izborne komisije Suad Arnautović gostujući na Face TV.



Odgovarajući na pitanje kako je moguće da Dodik prvo govori protiv CIK-a, potom pobjeđuje i CIK više nije nelegalan, Arnautović pojašnjava da nisu podlegli pod mitinzima, već pod činjenicama!

"Provjerili smo rezultate, a sve neregularnosti će ići u Tužilaštva. Biće još prijava u narednih mjesec dana. Naredili smo ponovno brojanje i ono što je utvrđeno u Glavnom centru je tako. Niko nema pravo da to dovodi u pitanje. Drugi neka se bave neregularnostima, mi gledamo činjenice, da li nešto utiče na mandat ili ne. Svaki dan donosimo naredbe da se otvore vreće i da se isprave neregularnosti. Vi to ne razumijete", dodao je.

Arnautović je naglasio da i sad mogu reći da će se poništiti izbori ako to Sud utvrdi, možda Sud poništi našu odluku.

"Rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske mogu biti poništeni ako Sud to odluči. Može se žaliti svaki politički subjekt ili kandidat koji smatra da je oštećen. Ako se ponište, biće problem s parama i organizacijom. Još deset hiljada puta da izbrojimo rezultate za predsjednika Republike Srpske, bilo bi u pet deka. Sud može poništiti svaku odluku CIK-a u roku od 72 sata", kazao je predsjednik CIK-a.



Izvor: BN
Foto: Face TV