TRI DVOJNIKA: Pravi Putin možda više ne postoji


31.10.2022 07:47


Sa izbijanjem rata u Ukrajini propaganda se popela do neslućenih visina, a broj mitova, bajki, basni, a posebno o zdravlju ruskog predsednika se učetvorostručio.



Od februara do juna skoro svakog dana se izveštavalo da je Vladimir Putin zelen, podbuo, kašlje, da je na samrti, ali i da ima dvojnike. Tu priču najviše su eksploatisali britanski i hrvatski mediji. Jedni stvarali, a drugi prenosili, kao gotovu istinu.

Izgleda da priča o Putinovom dvojniku nema kraja, a za nju se po dobrom običaju pobrinuo i Dejli Mejl koji prenosi tvrdnje šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe, general majora Kirila Budanova, za neupućene to je onaj koga Kremlj optužuje da je inspirator i nalogodavac napada na Krimski most, zbog čega je Ukrajina ostala bez 40 posto energetskih kapaciteta.

Elem, Budanov je utvrdio je da ruski predsednik Vladimir Putin možda ima trojicu dvojnika, ljudi su podvrgnuti plastičnim operacijama da bi što više ličili na njega. Budanov smatra da su ti dvojnici naročito sada u igri, dok Putin gubi kontrolu u Kremlju i dok se šire vesti da boluje od Parkinsonove bolesti te da možda ima rak.

U intervjuu za "Mail on Sunday", Budanov je rekao da su ukrajinske tajne službe otkrile Putinove dvojnike koji su ga zamenjivali u nekoliko "posebnih prilika" u prošlosti, ali da su te zamene sada postale "uobičajena praksa".

Znamo konkretno za tri osobe koje se neprekidno pojavljuju umesto njega, ali ne znamo tačno koliko ih ukupno ima. Pravi Putin možda više i ne postoji - rekao je Budanov.

Budanov nije hteo da nagađa da li se Putin povukao zbog bolesti ili je unutar Kremlja izveden tihi puč. No, rekao je da bi ukrajinsko oslobađanje Hersona moglo da ima dramatične posledice za Putina i njegove saradnike.

- Promene su neizbežne u Moskvi - rekao je.

Kako je rekao, svi su bili na plastičnim operacijama kako bi ličili, ali postoji nešto što ih odaje.

- Jedina stvar koja ih odaje je njihova visina. To je vidljivo na snimcima i na slikama. To takođe otkrivaju i gestikulacije, govor tela i ušne resice koje su jedinstvene za svaku osobu - dodao je.



Izvor: Kurir/Dajli mejl
Foto: Kurir/Dajli mejl