Džinovski piton od 6 metara progutao ženu!


03.11.2022 20:17


Ženu u indonezijskoj provinciji Jambi ubio je i progutao je džinovski piton, prema lokalnim izveštajima. Jahrah (54), koja je radila kao radnica na plantaži gume stigla je na posao na plantažu gume u nedelju ujutro.Nedugo zatim prijavljen je nestanak nakon što se te noći nije vratila kući, a grupe za potragu su poslate da je pronađu. Dan kasnije seljani su pronašli pitona sa nečim što je izgledalo kao veliki stomak.

Meštani su kasnije ubili pitona i pronašli njeno telo unutra.

“Žrtva je pronađena u stomaku zmije-pitona“, rekao je lokalnim medijima šef policije Betara Džambi AKP S Harefa, dodajući da se činilo da je njeno telo bilo uglavnom netaknuto kada je pronađeno.
 

Rekao je da je suprug žrtve u nedelju uveče pronašao deo njene odeće i alata koje je koristila na plantaži gume, što ga je navelo da pozove grupu za potragu preneo je vest BBC

Nakon što je zmija duga 6,71 cm primećena u ponedeljak, meštani su je uhvatili i ubili kako bi potvrdili identitet žrtve.

Pitoni gutaju hranu celu. Njihove čeljusti su povezane veoma fleksibilnim ligamentima tako da se mogu rastegnuti oko velikog plena.

Jedan stručnjak je ranije rekao za BBC da pitoni obično jedu pacove i druge životinje, “ali kada dostignu određenu veličinu, skoro da se više ne zamaraju pacovima jer kalorije nisu vredne toga”.

“U suštini, oni mogu da budu onoliko veliki koliko je njihov plen“, rekla je Meri-Rut Lou, tada službenica za zaštitu i istraživanje u Mandai Vildlife Group.Izvor: Agencije
Foto: Printscreen