Poštenom nalazaču miliona - bombone!


11.11.2022 15:39


Jedan 38-godišnji Nemac iz Frankfurta na Majni na železničkoj stanici u Niderradu, pronašao je milionski ček jednog nemačkog koncerna i na kraju je ostao razočaran potezom kompanije Haribo odnosno nagradom gore pomenute komanije za pronalaženje njihovog čeka!



Sakome od nas Haribo gumene bombonice budi sećanja na šarene gumene medvede i detinjstvo. Anouar G.(38) će sada verovatno povezivati ime kompanije sa velikim simbolima evra.

Ovaj 38-godišnji muškarac pronašao je ček od popularnog proizvođača slatkiša na železničkoj stanici Niederrad u Frankfurtu. U njemu je pisalo neverovatnu vrednost od 4.631.538,80 evra.


“Na čeku je bila toliko visoka svota da nisam mogao ni da je izgovorim“, rekao je Anouar G. u intervjuu za Bild. 38-godišnjak nikada nije pomislio da unovči ček koji je lanac supermarketa Kette Rewe poslao Haribu kako prenosi frankfuter


Čovek je kontaktirao Haribo kompaniju preko emaila i od koncerna je saznao da se radi o obračunskom čeku. “Pošto je to bio (lični ček) obračunski ček , niko osim naše kompanije nije mogao da ga unovči“, rekao je portparol Hariboa.

Pošteni nalazač je dobio zahvalnicu kompanije u vidu celih šest Haribo pakovanja gumenih bombonica.


Nalazač je uništio ček na zahtev advokata kompanije. Ipak pošteni nalaza Anouar G. smatra da je Hariboova zahvalnica mizerna i da je razočaran onim što je dobio kao zahvalnicu za pronalaženja milonskog čeka.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay.com