Piton progutao aligatora! (video)


14.11.2022 10:52


Burmanski piton pronađen na Floridi progutao je celog velikog aligatora kojeg su naučnici i veterinari pronašli unutar masivne zmije – burmanskog pitona!



Burmanski piton iz videa odnosno otvorena zmija bila je dugačaka gotovo 5.5 metara Pre nego što je pronađen i ubijen, piton je uspeo da pojede to jest, da proguta celog, aligatora od 5,5 metara kojeg je tim veterianra uspeo da izvuče iz leša pitona koji je bio prilično netaknut


Mogli biste pomisliti da bi u kraljevstvu životinjskog carstva aligator veliki skoro kao čovek poprilično zastrašujući protivnik zmiji, ali ovu je progutala celu i zmija je polako probavila.

Neki ljudi koji su gledali video odnos proceduru koju je na Instagramu objavila naučnica Rosie K Moore, protestovali su zbog očigledne potrebe da se ubije zmija koja je progutala aligatora.


Međutim, Mur je objasnio razlog zašto se burmanski pitoni pronađeni na Floridi legalno moraju ubiti, jer su invazivna vrsta koja predstavlja pretnju lokalnim divljim životinjama izveštava ladbible

Napisala je: “Zbog suptropskog okruženja Južne Floride, uparene sa dugim životnim vekom i brzom reprodukcijom burmanskih pitona, ove zmije su uspešno napale ekološki osetljiva područja kao što je Nacionalni park Everglades. Ovo predstavlja pretnju raznim divljim životinjama, zbog širokih prehrambenih preferencija pitona.”

“Ako se sposobnost da se proguta celi aligator od 5 stopa ne računa kao pretnja lokalnim divljim životinjama, onda ne znam šta znači.” dodal je na kraju naučnica

Ona je takođe objasnila da je obdukcija urađena kako bi se utvrdio uticaj invazivnih zmija na lokalni ekosistem, a gutanje celine aligatora definitivno se računa kao uticaj.

Burmanski piton nije čak ni otrovan, ali njihove fleksibilne čeljusti omogućavaju im da progutaju neverovatno velika stvorenja u celini.

 



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Instagram