Lopov pokušao da se krije kod predsjednika države!


16.11.2022 11:11


Bežeći od policije, jedna lopov se sakrio u prostorije druge zvanične rezidencije saveznog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera u Bonu. Iz ugla 28-godišnjeg lopova to verovatno nije bila najbolja ideja.



Zato što je vila sa velikom baštom verovatno jedno od najbolje čuvanih imanja u Nemačkoj. Trebalo je samo nekoliko minuta da federalna policija zadužena za obezbeđenje uđe u trag i uhapsi čoveka u petak uveče.

Кako je savezna policija potvrdila u ponedeljak na pitanje nemačke novinske agencije, Štajnmajer je čak proveo noć u Vili Hameršmit radi nekih sastanaka.

Nije saopšteno da li je predsednik išta primetio o incidentu. Međutim, Štajnmajer nijednog trenutka nije bio u opasnosti. Uljez nije ni znao gde je sleteo kada se rano ujutro popeo preko ograde, saopštila je federalna policija.


Policija je otkrile lopova kako nepomično leži na zemlji. Federalna policija je tokom provere utvrdila da je muškarac istovremeno traži zbog krađe u vezi sa tri provale automobila. 28-godišnjak je predat bonskoj policiji, koja je odgovorna za dalju istragu, navodi se u saopštenju, prenosi sajt ruhr nachrichten

Sada se i navodni lopov suočava sa optužbom za ometanje

Vila Hameršmit u Bonu, smeštena na obalama Rajne, zvanična je rezidencija saveznog predsednika od 1950. godine. Nalazi se u neposrednoj blizini Palate Šaumburg, zvanične rezidencije saveznog kancelara u Bonu.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay