Dodikova ideja za Đajića je prevara građana


19.11.2022 13:34


'Istovremeno, pitam da li je bilo moralno staviti me na listu, da zavaram građane i uzmem mandat, a tim građanima nije smetalo što sam prethodne četiri godine bio i direktor i poslanik?'



Lider SNSD, Milorad Dodik ostavio je svojim visokim funkcionerima da izaberu jednu od dvije funkcije na kojima se mnogi od njih nalaze.

Nekima će biti teško da se odluče na kom će mjestu ostati pa odluku prepuštaju rukovodstvu partija iz kojih dolaze.

Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske i poslanik SNSD-a, ne gleda na Dodikovu ideju kao većina visokih funkcionera koji će morati da biraju između dvije fotelje.

"Ja sam već četiri godine i direktor i poslanik i uspješno to obavljam. Mislim da je potrebno da se o ovome ozbiljno raspravlja u partiji", istakao je Đajić za Nezavisne.

Đajić je poručio:

"Ja nikada nisam ni želio nijednu od ove dvije funkcije. Ali istovremeno, pitam da li je bilo moralno staviti me na listu, da zavaram građane i uzmem mandat, a tim građanima nije smetalo što sam prethodne četiri godine bio i direktor i poslanik. Dobio sam preko 29.000 ličnih glasova i sada da ustupim mjesto nekome ispod na listi, ko nije dobio podršku birača.

Da li bi ih ja prevario, pita se Đajić.

"Usput, radim već pet godina na čelu UKC Republike Srpske, koji je bio propao kad sam ga naslijedio, a sada sam od njega napravio respektabilan klinički centar. Pa, da li ja imam pravo da prekinem to? Mislim da nije ništa crno-bijelo", jasan je Đajić.



Izvor: BN
Foto: Mondo