'Idiotizam je da ne zaslužujem nacionalnu penziju'


16.12.2022 11:59


Pevačica Nada Obrić ne poriče da bi joj prijalo da 'kapne' i iz državne kase.



Pevačica je nedavno otkrila da ima razna priznanja, ali ne i penziju, pa kako kaže sada moraju deca da joj pomažu.

"Nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. Radila sam 14 godina u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu", rekla je nedavno Nada Obrić za Kurir.

Ovoga puta i druge estradne umetnice su se uključile u rspravu o nacionalnoj penziji za estradne umetnike, pa kako kažu, dodatno novca nikome ne bi škodila.

"Idiotizam je da ne zaslužujemo nacionalnu penziju. Svaki čovek treba da dobije penziju. Ja sam stara, ne mogu sada da radim, a koje su to pare koje čovek može da zaradi, a da ih ne potroši?", pita se Nada Obrić i zaključuje:

"Meni bi nacionalna penzija bila kao trešnja na šlagu, psihički bi mi mnogo značila", kaže Nada Obrić za pomenut medij.



Izvor: Blic/Kurir
Foto: Kurir