Nikola Jokić je ponovo najkorisniji igrač NBA lige


12.05.2022 08:27


Košarkaš Denvera Nikola Jokić izabran je, drugi put zaredom, za najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA lige, prenosi Adrijan Vojnarovski.



Srpski košarkaš imao je još jednu maestralnu sezonu sa Denverom, koji je vodio do šestog mesta u regularnom delu sezone Zapadne konferencije.


Jokić je u proseku u 74 meča beležio 27 poena, 14 skokova i osam asistencija, uz šut iz igre od 58 odsto. Imao je čak 19 tripl-dabl učinka.

Kako prenosi uvek dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski, NBA će uskoro i zvanično saopštiti odluku o MVP nagradi.

Centar Nagetsa u borbi za priznanje najkorisnijeg igrača NBA lige bio je bolji od Džoela Embida iz Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija.


Bila je ovo četvrta sezona zaredom da je MVP priznanje osvojio igrač koji nije iz SAD.

Nikola Jokić je oborio brojne rekorde u NBA, od kojih se izdvaja onaj da je Somborac postao prvi igrač u istoriji najjačeg klupskog prvenstva koji je stigao do 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Srpski košarkaš osvojio je drugo MVP priznanje zaredom, čime je takođe ušao u istoriju lige.

Po dva MVP trofeja u karijeri su osvajali još i Stef Kari, Janis Adetokumbo, Stiv Neš, Tim Dankan, Karl Meloun i Bob Petit.

Primera radi, Jokić ima više MVP nagrada od Šakila O'Nila, Kobija Brajanta, Kevina Durenta, Džejmsa Hardena, Rasela Vestbruka, Derika Rouza, Dirka Novickog, Kevina Garneta, Alena Ajversona, Dejvida Robinsona, koji su u karijeri jednom bili proglašeni za najboljeg u regularnom delu sezone.

Jokić je povredama desetkovanu ekipu Denvera direktno odveo u plej-of fazu takmičenja, ali su Nagetsi već u prvoj rundi eliminisani od Golden stejta, nakon pet utakmica.



Izvor: RTS
Foto: Nikola Jokić