Koliko dana u vezi je potrebno da kažemo VOLIM TE?


29.12.2022 17:36


Kako je objavljeno u stručnom časopisu 'Journal of Social Psychology', na osnovu rezultata istraživanja, evidentno je da se muškarci brže zaljubljuju od žena.



Takođe je, na osnovu tog istraživanja, utvrđeno da muškarci pre nego žene kažu svojoj partnerki da je vole. Muškarcima je potrebno 88 dana da se zaljube, a ženama 134 dana.


Autorka istraživanja Marisa Haris istakla je da je ženama potrebno više vremena da se zaljube. One imaju drugačije podsvesno biološke standarde, na osnovu kojih traže odgovarajućeg partnera i oca svoje dece.

Isti razlog je i parametar na osnovu koga je utvrđeno da žene više uživaju u seksu kada su emotivno povezane sa svojim partnerom.

„Smatram da žene podsvesno odlažu ljubav i da mogu mnogo da izgube na reproduktivnom planu, ako se posvete pogrešnom muškarcu", istakla je Marisa Haris, autorka istraživanja.

Često se dešava da se žene uplaše ako im se muškarac odmah fizički dopadne. One su tada sklone da misle da ih je možda privukla njihova fantazija i smatraju da treba biti na oprezu.

 



Izvor: RTS
Foto: Pixabay