Među napadačima na Srbe i sin inspektora MUP FBiH


17.01.2023 10:08


Jedan od uhapšenih huligana zbog napada na Beograđane na Ilidži tokom međunarodnom fudbalskog turnira je Benjamin Hasanović, sin Eneida Hasanovića, šefa Odsjeka za saradnju sa EUROPOL-om i INTERPOL-om u Federalnoj upravi policije, saznaje portal "Avaza". Osim, toga, kako navodi Avaz, amidža uhapšenom Benjaminu Hasanoviću je Migdad Hasanović (SDA), trenutni vršilac dužnosti načelnika Vogošća, koji će obavljati funkciju do izbora, obzirom da je Edin Smajić prihvatio funkciju u Parlamentu Federacije.

U Tužilaštvo kantona Sarajevo sinoć je predato deset osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja srpske djece iz Beograda na Ilidži.

Kako je ranije objavio portal "Avaza" uhapšeni su: Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar, Hasanović Benjamin, Podrug Mersid i Kukić Sedin.

Optuženi se terete za krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

Podsjećamo, prije dvije noći je za vrijeme međunarodnog dječjeg fudbalskog turnira napadnuta grupa roditelja srpskih dječaka koji su igrali za FK Zvezdara iz Beograda u hotelu. Jedan od roditelja je izboden nožem.

On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

Optuženi se terete za krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

Tužilaštvo kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor za svih 10 uhapšenih zbog napada na Srbe, roditelje i djecu iz Beograda koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u sarajevskoj opštini Ilidža.Izvor: BN
Foto: Avaz