" />   " />   " />


Srbija je jedina u Evropi izdržala da ne uvede sankcije


22.02.2023 09:00


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima svoju politiku, ozbiljnu i odgovornu, samostalnu, sama donosi svoje odluke i jedina je uspela u Evropi da izdrži i da ne uvede sankcije Rusiji. 

 


"Nema druge zemlje u Evropi koja nije 100 odsto podržala sankcije. Sankcijama se pridružite prihvatanjem deklaracije EU. Sve zemlje u Evropi su se 100 odsto pridružile, samo nisu Srbija i donekle i Moldavija. Pošto je to tako, suočavate se da vam jedni kažu da ste krivi, a drugi vas optužuju za druge stvari, optužuju me svaki dan da sam izdao Kosovo, iako je u njihovo vreme proglašena nezavisnost, bio pogrom i sl.", rekao je Vučić za TV Pink.

On je, komentarišući izjavu Mlađana Đorđevića da će on u aprilu uvesti sankcije Rusiji i to prvo pripadnicima Vagnerove grupe, rekao da zna ko je to Đorđeviću rekao.

"Slušam tu priču godinu dana, ti isti su govorili da ću 3. aprila uvesti sankcije, što stalno u aprilu? Za razliku od njih, ja se ne zaklinjem u cvet i med i druga Tita i Dražu i ostale da ćemo nešto uraditi ili ne. Rukovidićemo se svojim interesima, njihova zaklinjanja su lažna i u Broza i Mihajlovića", rekao je Vučić.

 

 


Izvor: Tanjug
Foto: TV Pink