Predsjednica nije upućena da je zloupotrebljavaju


08.04.2022 19:27


Žalosno je što predsjednica Republike Srpske, po vlastitom priznanju, i ne zna da su ona i njena pozicija predsjednika Republike zloupotrebljene u svrhu snimanja stranačkog spota, prilikom posjete banjalučkoj gimnaziji. 



Međutim, još je žalosnije što se nakon tog saznanja nije izvinila i učenicima koji su mimo svoje volje bili statitsti u SNSD-ovom spotu, ali i građanima koji od predsjednika ne očekuju da bude marioneta i provodnik interesa stranke, nego da čuva dostojanstvo i izražava jedinstvo svih građana kako to Ustav predviđa – poručila je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić, reagujući na izjavu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

 

Jelena Trivić danas ranije je, između ostalog, kazala da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetu banjalučkoj gimnaziji zlouotrijebila jer je to realizovano za potrebe video spota SNSD-a.

 

Cvijanovićeva je nakon toga u izjavi Srni rekla da ne zna da li je objavljen stranački spot iz neke njene posjete, te da je, kako je kazala, moguće da jeste ako su prepoznali važnost onog što će biti realizovano nakon te posjete gimnaziji.

 

Trivićeva kaže da je ovo još jedan primjer do koje mjere je vladajuća struktura sve ispolitizovala:

 

- Кatastrofalno je da su škole postale mjesta gdje se snimaju stranački spotovi, a prostorije stranke mjesta gdje se organizuju vrlo sumnjive žurke na koje se, opet po školama dijele pozivnice na takve žurke maloljetnim licima. Predsjednica, koja bi trebala da predstavlja sve građane, u svojoj izjavi nije rekla šta misli o spornim žurkama i načinu na koji se omladina na njih poziva. Možda čeka da dobije mišljenje iz stranke, pa onda da i to prokomentariše – poručila je Trivićeva.



Izvor: BN
Foto: Jelena Trivić