Ko je slijepi vođa i čiji put vodi u 'ništa', Milovanovića ili Petrovića?


07.03.2023 12:01


Ono što je još zanimljivije jeste da je Milovanović, koji je bio i poslanik u Predstavničkom domu BiH, kada se odlučivalo o auto-putu Beograd - Sarajevo, bio PROTIV trase preko Bijeljine. 



- Put kojim Bijeljinu i Semberiju vodi Ljubiša Petrović je put slijepog vođe u veliko NIŠTA", izjavio je to nedavno predsjednik Gradskog odbora SNSD Miroslav Milovanović, koji je uz to i odbornik te stranke u lokalnoj opštini, ali i direktor Voda Srpske.

O putu "slijepog vođe", koji vodi narod u ambis, teško da se može pripisati gradonačelniku Bijeljine, koji je na funkciji svega dvije godine za razliku od Milovanovića koji ima dosta staža u obavljanju visokih funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Republici Srpskoj, ali i u BiH.


Milovanović je, ako su neki i zaboravili, bio ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srpske i iza sebe je ostavio poznatu aferu iz tog vremena kada je nabavljano mineralno đubrivo, čija nabavna cijena u Srbiji bila 750 KM, a Republika Srpska je plaćala oko 1.100 KM.

Ono što je još zanimljivije jeste da je Milovanović, koji je bio i poslanik u Predstavničkom domu BiH, kada se odlučivalo o auto-putu Beograd - Sarajevo, bio protiv trase preko Bijeljine.

Milovanović zajedno sa ostalim stranačkim kolegama iz SNSD-a bio je protiv deklaracije na osnovu koje je određena trasa auto-puta između Beograda i Sarajeva da ide preko Bijeljine, jer je prvobitno bila dogovorena izgradnja preko Višegrada ka Sarajevu.

 

Pored Milovanovića protiv te trase bila je i njegova sugrađanka Milica Marković, takođe iz SNSD-a.

Tu inicijativu je pokrenuo tadašnji član Kolegija predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke.


Semberci sigurno znaju što Milovanoviću i sličnima smeta gradonačelnik Petrović i zbog čega hoće da ga opozove na referendumu.

Cilj je budžet, koji nije mali, ali i poslovi oko gradnje autoputa, koji će od Bijeljine do Rače da finansira Srbija. Zato nije dobar gradonačelnik Bijeljine jer neće da pravi dilove na štetu građana.

Da je do Milovanovića i njegovih, Semberci bi sigurno još dugo čekali i na auto-put, kao što čekaju da bude izgrađen sistem odbrane od poplava još od 2014.godine.



Izvor: BN
Foto: Agencije