Mandić: Mogu da pobijedim Mila Đukanovića


07.03.2023 11:06


Kandidat Demokratskog fronta za predsednica Crne Gore Andrija Mandić poručio je na konvenciji u Budvi da može da pobedi protivkandidata Mila Đukanovića, da mu je cilj da za boljitak zemlje rade svi zajedno, kao i da je kriminalna hobotnica oborena. 



“Otkinuti su joj pipci, ali je ostala glava koja je najopasnija. Imam najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali Đukanovića. U ovoj borbi sam pokazao da mogu da ga pobedim kao što sam ga pobedio 2020. godine. Ta pobeda znači da mogu da izađem i kažem da smo ga pobedili....", rekao je Mandić.

On je na skupu održanom u Mediteranskom sportskom centru u Budvi poručio da politička opcija kojoj pripada nikada nije imala ništa sa Đukanovićem za razliku od, kako je rekao, mnogih drugih.

„Prošli smo jedan trnovit put i dočekali pobedu 30. avgusta. Do tog datuma, mi smo bili opozicija i kao takvi imali odgovornost za nas, naše porodice i onaj deo Crne Gore koji je tražio pobede. Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji“, kazao je Mandić.

Put deoba ne postoji, poručio Mandić i istakao da treba pozvati sve čestite ljude, i one koji su nekada iz zabluda glasali DPS, da zajedno budu braća, te da je Crna Gora naša država, “naša zemlja i da u njoj možemo biti srećni samo ako su svi srećni”.

Istakao je i da su kreatori ideje pomirenja sami građani Crne Gore sa kojima je razgovarao u prethodnom periodu i da su zbog te superiorne, kako kaže, ideje prosute mnoge laži u režiji bivšeg režima.

"Danas se u Podgorici sudi bivšem direktoru tajne policije, bivšoj predsednici Vrhovnog suda, predsedniku Privrednog suda, policajcima koji su bili kriminalci... Mehanizam je krenuo u dobrom pravcu, ali da bi brže išao, mi danas moramo da raširimo ruke, a ja sam ruku ispružio. Ajmo, braćo, da zajednički radimo“, rekao je Mandić.

Pripadnici manje brojnih naroda su, kako kaže Mandić, bili žrtve kampanje da neko sa ovog političkog spektra radi protiv njih.

„Setite se izbora 1997. godine koji su podelili Crnu Goru. Imamo konkretne dokaze da su nacionalne manjine bile ugrožene od Mila Đukanovića i njegovih policijskih struktura. Setite se 'Lima', 'Orlovog leta'… setite se svega toga. Niko od nas, pogotovo ne Andrija Mandić i naši poslanici, ništa nažao nije učinio manjinskim narodima", objašnjava Mandić.

Cilj mu je, kaže, da svi rade zajedno i da DF ima dobre ideje, te u prilog tome pomenuo EPCG, Železaru i preduzeća u Budvi i Pljevljima.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug