Sve izraženiji šumovi na relaciji Beograd - Banjaluka


08.03.2023 15:59


Sve ovo govori da su sve veći šumovi na relaciji Dodik - Vučić.



Beogradski list Informer pita da li je moguće da je Draško Milinović, lični kadar, kako su naveli, Milorada Dodika, omogućio da se TV N1 dodijeli nacionalna frekvencija,

"Da li je to moguće?! Da srpski predstavnici glasaju za dodjelu frekvencije televiziji koja u Beogradu svakodnevno najstrašnije napada Aleksandra Vučića i državu Srbiju?!" pita se taj beogradski list.

Draško Milinović je dugo godina bio u kabinetima predsjednika Republike Srpske iz SNSD-a, Milana Jelića, Milorada Dodika i Željke Cvijanović, odakle je postavljen za direktora JS RTRS, a odatle u Regulatornu agenciju za komunikacije.

Nije nikakva tajna u Republici Srpskoj da je on kadar Dodika i Cvijanovićeve.

Sve ovo govori da su sve veći šumovi na relaciji Dodik - Vučić.

Podsjetimo i na nedavni politički skup, koji je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, pod nazivom "Republika Srpska se brani u Srbiji", na kome su upućene oštre krritike na račun politike koju vodi Aleksandar Vučić, dok je isticana pozitivnim politika koju vodi Milorad Dodik...

"Nismo slučajno organizovali ove tribine u Srbiji", kazao je tada jedan od Dodikovih bliskih ljudi Predrag Ćeranić, koji je dekan ovdašnjeg Fakulteta za bezbjednost, preporučivši da lider Srba u regionu treba da bude Milorad Dodik.

Ćaranić je na tom skupu i nije jedini, kome je prisustvovao i Dodik, Vučiću zamjerio što nije prihvatio Dodikovu sugestiju da u istom paketu razmatra problem Kosova i Republike Srpske.

"Mi smo postali tim koji se uvažava. Treba izdržati i moći ćemo izdržati vrijeme koje dolazi. U Moskvi su mi rekli vi ste entitet u Bosni i Hercegovini, a Srbija država, ali kada slušamo vašeg predsjednika onda imamo osjećaj da ste vi samostalna država...", kazao je, između ostalog, tada Ćeranić.

Kako saznajemo teške riječi pale su i nakon zvaničnog dijela na račun Aleksandra Vučića i to od samog Milorada Dodika, koji se nakon toga hvalio sa dobrim vezama sa zvaničnim Beogradom i najavio pomoć, koju će opštine u Srpskoj dobiti od Srbije zahvaljujući predsjendiku Vučiću.

Sve ovo ukazuje da, bez obzira na česta slikanja, nisu harmonični odnosi Beograda i Banjaluke.



Izvor: BN
Foto: BN