Cvijanovićeva na poziv Milanovića u posjeti Hrvatskoj


16.03.2023 07:31


Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boraviće danas u Zagrebu gdje će imati odvojene sastanke sa predsjednikom i premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem, te posjetiti Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju "Kantakuzina Katarina Branković". 



Cvijanovićeva u radnu posjetu Hrvatskoj odlazi na poziv Milanovića, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Iz Kabineta predsjednika Hrvatske najavljeno je da je dolazak Cvijanovićeve predviđen u 12.00 časova u Kabinet predsjednika Hrvatske gdje će je na svečanom ulazu dočekati Milanović.

Potom slijedi zajedničko fotografisanje Cvijanovićeve i Milanovića u svečanoj dvorani, a u 12.05 časova tet-a-tet susret u kabinetu predsjednika.

Izjave za medije predviđene su u 12.50 časova u svečanoj dvorani.

Iz Kabineta predsjednika Vlade Hrvatske najavljeno je da će se Cvijanovićeva i Plenković sastati u 15.00 časova u Banskim dvorima.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti doček pred zgradom Vlade, upisivanje u Zlatnu knjigu te početak sastanka. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje.

Osim sastanaka za hrvatskim zvaničnicima, planirano je da Cvijanovićeva posjeti i Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju "Kantakuzina Katarina Branković".

Gimnazija baštini tradiciju srpske osnovne škole u Zagrebu čiji počeci datiraju još iz 1814. godine i koja je kroz više od 200 godina doživjela različite transformacije, a jedno vrijeme bila i ugašena. Od 2005. godine Gimnazija je ponovo pokrenuta pod pokroviteljstvom Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Srpske pravoslavne crkve.

Srpska pravoslavna opšta gimnazija "Kantakuzina Katarina Branković" je moderna gimnazija sa savremenim nastavnim planom u skladu sa srednjoškolskim obrazovanjem propisanim u Hrvatskoj



Izvor: Srna
Foto: Fena