MUP potrvdio: Novinari nisu sami sebi oštetili auta kako je Dodik rekao


17.03.2023 07:34


Novinar Aleksandar Trifunović, čije je vozilo bilo oštećeno, napisao je na Facebooku da je zvanično potvrđeno da novinari nisu sami sebi oštetili vozila. 



MUP Republike Srpske identifikovao je osobu koja je pričinila štetu na vozilima novinara u Banjaluci.

Kako navode iz MUP-a Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, identifikovali su i lišili slobode osobu S.B. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.


“Nad licem S.B. izvršena je kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno krivično djelo izvršilo dana 08.03.2023. godine, na način da je u Banjaluci na parking prostoru u ulici Rajka Bosnića, upotrebom oštrog predmeta načinilo oštećenja na teretnom vozilu marke „Renault“ i putničkom vozilu marke „Toyota“, vlasništvo pravnog lica iz Banjaluke, putničkom vozilu marke „Range rover“ vlasništvo lica A.T. i putničkom vozilu marke „VW“ vlasništvo lica N.M. iz Banjaluke”, stoji u saopštenju policije.

Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osobe S.B. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, dodaju.

Novinar Aleksandar Trifunović, čije je vozilo bilo oštećeno, napisao je na Facebooku da je zvanično potvrđeno da novinari nisu sami sebi oštetili vozila.

“To dakle i zvanično nismo uradili nas dvojica, za šta je imao indicije Dodik, već lice pod inicijalima S.B. po sopstvenom priznanju. Hvala MUP RS na profesionalizmu i brzom djelovanju”, napisao je Trifunović.

 



Izvor: Agencije
Foto: Buka