Leonardo Di Kaprio ima novi posao?!


08.04.2022 19:34


Glumac Leonardo Dikaprio glumio je pre 16 godina u filmu 'Krvavi dijamant' i shvatio koliko je težak život ljudi u Africi. 



Naime, glumac je igrao trgovca ljudima koji su povezani sa „prljavim” poslovima prodaje i krijumčarenja dijamanata u Sijera Leoneu. Od tada je Dikaprio kao glumac prepoznat i duboko ukorenjeni aktivista, jer je bio zgrožen odnošenjem dijamanata iz Afrike, uslovima poluropstva zbog finansiranja oružanih sukoba. Deceniju kasnije posle uloge u filmu investirao je u Livnicu dijamanata.


On već ima kompaniju u SAD-u pod nazivom “Diamond Foundry”, ali sada kompanija želi da proširi tržište na Evropu, te dolazi u grad Truhilja do Kaseresa u Španiji, koji je vrlo podoban za glumčev novi posao jer je jako sunčan i topao.


Iako je “Diamond Foundry” do sada proizvodila sintetičke dijamante za nakit brenda „Ektremadurans”, nova proizvodnja biće za industrijsku upotrebu. Izrađivaće se dijamantski kristalni čipovi i koristiće se kao poluprovodnici za kola što će omogućiti poboljšanja u oblasti elektronike i visoke tehnologije, posebno 5G mreže i električnih automobila, zbog svojih jedinstvenih svojstava tvrdoće i toplotne provodljivosti. „Di Kaprio dijamant” bi mogao da bude odlična alternativa mikročipovima kakvi su do sada poznati, danas su retki i traženi, a prave se od silicijuma.



Izvor: Kurir
Foto: Leonard di Kaprio