Što više režima SNSD-a, to manje Republike Srpske!


28.03.2023 19:30


Kakvi su to privatni Dodikovi interesi stavljeni iznad interesa Republike Srpske i njenih građana pa je dozvoljen dolazak Zorana Milanovića i odlikovanje brigade HVO-a? 



-Poslije svake verbalne ofanzive lažnog predsjednika Dodika, praćene kanonadom teške artiljerije njegovih poslušnika ministara, poslanika i drugih članova režima, kreće još brže povlačenje na početne položaje i defanziva - rekla je prof. dr Jelena Trivić.

Ona kaže da je na Dodikov mig Vlada Republike Srpske, prije samo nekoliko dana, usvojila zaključak o prekidu odnosa sa diplomatama SAD i Velike Bitanije.

- Najavljuje se i novi zakon o nevladinim organizacijama, kako Dodik kaže, svako udruženje koje radi projekte sa inostranim finansiranjem biće proglašeno za strane agente- ističe ona i dodaje da je Dodik svašta rekao, pa po običaju porekao.

-Saradnja sa organizacijama koje su pod direktnom ingerencijom američke Vlade, kao što je USAID (naravno da pozdravljamo rješavanje stambenog pitanja naših građana) nesmetano se nastavljaju- kaže ona i pita da li će sada Dodik samog sebe proglasiti za stranog agenta?- kaže ona.

Ona ističe da su prethodne godine Dodikovog djelovanja pokazale da se nakon svakog klinča sa međunarodnom zajednicom sprema neka odluka nepovoljna za Republiku Srpsku.

-Da li je nakon posljednjih istupa na pomolu neki novi prenos nadležnosti na nivo BiH?- upitala je Trivićeva i dodala da smo svjedoci toga da je nakon pojačane nacionalne retorike vladajućih uslijedilo jedno od većih nacionalnih poniženja posljednjih godina koje nam je priredio režim.

Ona je upitala kakvi su to privatni Dodikovi interesi stavljeni iznad interesa Republike Srpske i njenih građana pa je dozvoljen dolazak Zorana Milanovića i odlikovanje brigade HVO-a?

Ona je podsjetila i na to da su nadležni ostali dužni brojne odgovore:

- Zašto je srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, dozvolila posjetu iako je morala biti upoznata sa razlozima posjete?

- Zašto je MUP Republike Srpske obezbjeđivao posjetu iako su morali znati razlog posjete?

- Zašto je dozvoljeno da se odlikuje brigada koja je počinila užasne ratne zločine?

"Brojna su pitanja, a odgovora nigdje? Sigurno je samo jedno, što više režima SNSD-a, to manje Republike Srpske", zaključila je Jelena Trivić, koja je prije dva dana najavila formiranje Narodnog frona za Republiku Srpsku.



Izvor: BN
Foto: Arhiva