Petrović pokreće peticiju: Zatvoriti kockarnice u blizini škola u Bijeljini


08.05.2023 06:13


Ako hoćemo da kao narod opstanemo i sačuvamo razum, ako hoćemo da djecu izvedemo na pravi put, neophodno je da se vraćamo selu, pa makar to bio i samo jedan vikend u mjesecu, djecu moramo pustiti da rade, da od malena stiču radne navike, da nauče da cijene pošten i predan rad. 



Ovo je na fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, inspirisan svim nemilim događajima koji su se desili zadnjih dana u Srbiji.

On otkriva da je odlučio da pokrene peticiju za zatvaranje svih kockarnica blizu škola.


"Pored uvedene neradne nedjelje na šta sam izuzetno ponosan najavljujem i uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte", naveo je Petrović i najavio da će, pored uvedenih subvencija za kupovinu seoskih domaćinstava, obezbijediti nove subvencije za mlade bračne parove koji se budu odlučili za život na selu

"Najavljujem radove na rekonstrukcijama škola kao i izgradnju i renoviranje velikog broja dječijih igrališta. Organizovaćemo radne akcije na čelu sa mnom gdje će učestvovati roditelji sa svojom djecom, a za cilj će imati uljepšavanje našeg grada i naših sela", saopštava gradonačelnik Bijeljine,

Takođe, navodi da će ove godine vratiti festival “Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju” i to na velika vrata.

"Uskoro dobijate zamjenicu gradonačelnika koja je prosvjetni radnik, profesor, jer smatram da udruženim snagama ljekar i profesor mogu učiniti mnogo! Prijeko nam je potrebno fizičko, mentalno i duhovno ozdravljenje u svakom smislu te riječi", kaže on i objašnjava da su ovo neke od njegovih odluka.

"Umjesto što na sav glas kritikujemo roditelje, školstvo, televiziju, sistem, uradimo nešto i sami, svako od nas ponaosob je dužan da nešto preduzme, da svojim primjerom i djelom da doprinos. Možemo sve, ali moramo zajedno! Krajnje je vrijeme da počnemo promovisati samo prave vrijednosti i da javno osudimo sve nakaradnosti u društvu jer popravni ispit više nemamo", zaključio je gradonačelnik Bijeljine.

 

Uz objevu on je postavio i fotografije kako radi na očevom imanju u Donjem Crnjelovu i s ponosom ističe svoje porijeklo:

"Danas, ja Ljubiša Petrović sam odrastao, oženjen čovjek, ljekar i voljom naroda gradonačelnik naše Bijeljine. Nikada se nisam stidio svog porijekla, s ponosom uvijek govorim da sam seljak, iz mog Donjeg Crnjelova, sa najljepše semberske ravnice".



Izvor: BN
Foto: Facebook