Donijećemo oštre mjere koje će suštinski promijeniti društvo


08.05.2023 08:14


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija doneti veoma oštre mere koje će suštinski promeniti srpsko društvo. 



"Ogromna tuga je nešto što osećaju pre svega porodice, ali i svi ostali u Srbiji. Naše je da iz te velike tragedije izađemo ujedinjeni i da pokušamo da neke probleme rešimo na drugačiji način", rekao je Vučić na RTS-u.

Dodao je da je uloga državnog rukovodstva da se ponaša racionalno.

"Zato smo birani i ne možete uvek da budete tu kada je nešto lepo, već morate da budete tu i kada je najteže. Mi moramo, ne zaboravljajući nikada stravične tragedije i ne zaboravljajući žrtve i slaveći tu anđeosku decu i ljude koje su zločinci pobili, da nastavimo da razmišljamo kako da se te stvari nikada više ne ponove", istakao je Vučić.

Naglasio je da je na dan kad se desio masakr u školi rekao da se plaši kopiket efekta, ali ne zato što je "mnogo pametan" već zato što je sam to pročitao, a to se nažalost kako je istakao, dogodilo već sledećeg dana.

"Naše je da izvučemo zaključke i donesemo mere. U drugim zemljama državnici kažu - naše su molitve uz vas i to je to. Mislim da smo kao država mi otišli korak dalje", naveo je Vučić i dodao da je važno da Srbija iz ovih tragedija izađe jača.



Izvor: Tanjug
Foto: Printscreen/RTS