Hotel u koji idu samo žene slomljenog srca


08.04.2022 18:13


Hotel slomljenih srca (Heartbreak Hotel) otvoren krajem 2021. godine osmišljen je kao mesto koje mogu da posete žene neposredno posle teškog raskida. Tokom trodnevnog boravka, gošće učestvuju u brojnim programima, poput meditacije i joge u prelepom okruženju.



Hotel takođe nudi seanse grupne terapije, koje vode psihologica Alis Hedon i motivaciona govornica Rut Fild. Cilj vlasnica hotela je da pomogne ženama da brzo prebrode raskid i vrate se zdravom životu.


Dobićete nekoliko saveta kako da izbegnete toksične veze i u budućnosti, a seanse treba da nauče učesnice kako da uoče narcise.

Svaki boravak je navodno ekvivalent šestomesečne terapije, sa ciljem da se ubrza vaš oporavak od slomljenog srca i traume.

“Ako ste izašli iz veze u kojoj su vas prevarili, i ne znate kome da se okrenete, ako se vaša veza raspala, ako ste u bolovima i osećate se povređeno, obratite nam se, mi smo tu da pomognemo”, kažu kreatorke Alis i Rut na njihovoj stranici na Instagramu.


Hotel je bez tehnologije i alkohola


Tokom boravka, gošće mogu da uživaju u šetnjama na nekim od najlepših plaža u Norfolku, na istoku Velike Britanije, u odličnoj hrani i prijatnim razgovorima pored kamina.

Međutim, svi koji su prisutni moraju da se odreknu mnogo toga. Trodnevni boravak je takođe zamišljen kao tehnološka detoksikacija, tako da gosti ostavljaju telefon i laptop na recepciji kako bi se posvetili sebi. Na meniju ima isključivo bezalkoholnih koktela, budući da se ni alkohol ne služi u ovom smeštaju.

“Ako imate komplikovan odnos sa alkoholom, ovo nije vikend za vas”, piše na veb-stranici hotela.

Trodnevni boravak košta 2.250 funti, odnosno 2.664 evra, ali vlasnice kažu da je to “terapeutska ponuda” po približno istoj ceni kao i prosečna naknada za šest meseci terapije.



Izvor: B92
Foto: Hotel za žene slomljenog srca