Sjednice NS RS se održavaju kada Dodik ima interes


22.05.2023 11:42


Predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže da je već sedmi mjesec kako je konstituisana NS RS, a da smo imali samo dvije redovne sjednice.



"Sjednice se održavaju isključivo kad ima neki interes Milorada Dodika i kada je on zakaže", rekao je Vukanović, i poručio da je Nenad Stevanović neustavni predsjednik Narodne skupštine.

On smatra da vlast ne želi da se raspravlja o Alumini i radu "Elektroprivrede", kao i zaduženju Republike Srpske.

Vukanović kaže da se dešava i prenos nadležnosti na način da je kontakt tačka za međunarodne projekte bila u Ministarstvu prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije a da je to sad preneseno na Stašu Košarca.

"To se dešavalo preko bivše ministarke Srebrenice Golić koja je nagrađena mjestom predsedavajućeg u Vijeću naroda Republike Srpske", rekao je Vukanović.

Vukanović kaže da Vlada Republike Srpske u vrijeme kad nema novca da isplati osnovna davanja,  od tajkuna kupuje poslovne prostore po višestruko većim cijenama. U pitanju je, kaže Vukanović, poslovni prostor koji Republička uprava civilne zaštite kupuje od Bojana Rogulića za 10 miliona maraka.

"Samo da kažem da je Rogulić ratni tajkun, koji je bogatstvo stekao kao Dodik i Mitrović", rekao je Vukanović.

"Dodik putuje u Rusiju da bi se još jednom slikao sa Putinom. Sad pokušava da dobije mali ruski kredit koji neće dobiti jer Rusija sada ima važnijeg posla", rekao je Vukanović.

Predsjednik Liste Za pravdu  i red je upitao ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana: da li je tačno da je uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju?



Izvor: BN
Foto: BN