Miličeviću jasna poruka: Crvena linija pređena


23.05.2023 08:25


Dan prije održavanja Skupštine Narodnog fronta objaviti prelijetanje narodnog poslanika Srpske demokratske stranke u Narodni front je jasna poruka Jelene Trivić Srpskoj demokratskoj stranci, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.„Na neke ranije prelaske iz SDS-a sam ostao suzdržan i strpljiv ali je sada crvena linija pređena. SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika Republike Srpske, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom Republike Srpske. Njanu kampanju je iznijela  Srpska demokratska stranka  uz podršku PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića ali svi znaju da te kampanje bez SDS-a ne bi moglo uopšte biti. Tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banja Luci poslije izbora a kojih bez SDS-a ne bi ni bilo moguće organizovati“, pojasnio je Miličević.

On je kazao da je koristio svaku moguću priliku da  javno kaže da usitnjavanje opozicionog djelovanja samo koristi trenutnoj vlasti u Republici Srpskoj ali to neki nisu željeli shvatiti niti čuti zaslijepljeni svojim ličnim ambicijama.

„Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima  i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti ovu nakaradnu vlast u Republiku Srpsku je naivnost i potpuna zabluda“ kazao je v.d. predsjednika SDS.

Miličević je poručio da bez obzira na sadašnje stanje opozicije Srpska demokratska stranka nastavlja jasnim putem  a to je beskompromisna borba protiv trenutne vlasti te očuvanje teritorije i nadležnosti Republike Srpske.

„Srpsku demokratsku stranku nije uspio uništiti ni Visoki predstavnik, ni američke sankcije, ni Milorad Dodik, ni silne gomile novca kojom su kupovali preletače iz SDS-a i od njih pravili razne stranke. Međusobna nerazumijevanja unutar opozicije u ovom momentu stvaraju odličnu atmosferu za ostanak  na vlasti SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Srpska demokratska stranka se nada da još uvijek ima vremena, mudrosti i želje da opozicija krene zajedničkim putem rušenja trenutne vlasti a ne putem međusobnog podrivanja“, zaključio je Miličević.

Poslanik SDS Aleksandar Trninić danas se pridružio Narodnom frontu Jelene Trivić.Izvor: BN
Foto: BN