Dječak nastavlja liječenje u SAD, 11 ranjenih u bolnici


25.05.2023 11:13


Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da je 11 ranjenih u masovnim ubistvima u školi 'Vladislav Ribnikar' i kod Mladenovca i dalje na bolničkom lečenju, a da će dečak koji je zadobio povrede kičme verovatno nastaviti lečenje u Čikagu i država će snositi troškove. 



"Na Institutu za majku i dete je pacijent koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratne kičme i on će verovatno nastaviti lečenje u Čikagu.

Spremamo dokumentaciju i država će snositi sve troškove", rekao je Đerlek za RTS.

Kako objašnjava, svi pacijenti su imali politraume. U KBC Zemun je pacijent sa ortopedskim problemima, dok je devetoro ranjenih u Urgentnom centru. Svi su stabilno i van životne opasnosti.

U najtežem stanju su pacijent (rođen 1997. godine) kome je odstranjen bubreg, a očekuje se i intervencija na krvnim sudovima, zatim pacijent (1972) sa povredom grudnog koša koji očekuje ortopedsku operaciju.

Devojci (2005) koja je zadobila dve prostrelne rane je odstranjen bubreg, njoj je povređena jetra i imala je operaciju debelog creva. "Očekujemo još operacija kako bismo je osposobili za puštanje kući", rekao je Đerlek.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug