Amerikanka zarađuje bogatstvo kopajući po smeću


29.05.2022 13:25


Tifani Batler, 32, iz Aubrey u Teksasu,majka četvoro dece provodi do šest sati dnevno tražeći po kontejnerima smeće drugih ljudi Odnosno ona zarađuje prodajom smeća dugih ljudi..



Ona je otkrila da je do smeća drugih zaradila..više od 80.000 dolara za dve godine preprodajom predmeta pronađenih u kontejnerima za smeće kao i u kantama.

Tifani Batler provodi dane pretražujući kante za smeće velikih brendova gde pronalazi “vredne” stvari, poput vrhunske kozmetike, nameštaja, pa čak i antičkog ormara vrednog 3.000 dolara.

Majka koja sa suprugom Danijelom Roučem podiže četvoro dece kaže da nije morala da kupuje šminku ili sredstva za higijenu poslednje dve godin Ona je kako kaže uspela da opremi ceo svoj dom stvarima – “smećem” koje je pronašla u kantama za smeće, uključujući i dečije kreveta.

Čak je uspela da otvori sopstveni biznis prodajući predmete pronađene u smeću, uključujući usisivače, slušalice, prstenje, ogrlice, pa čak i hranu za pse.

“Neverovatno našla svaki kuhinjski aparat koji možete zamisliti, ali moj omiljeni je ekspres lonac vredan oko 200 dolara. Nabavila sam Ninja blendere, aparate za kafu, tostere, lonce i tiganje, i mnogo posuđa i pribora za jelo.”, rekla je Tifani.

‘Pre nego što su počeli da uništavaju predmete, dobijala sam ogromne kutije šminke od Ulte na nedeljnoj bazi, sve bi bilo neotvoreno.!”


“Pronalazila sam u smeću maskaru setove za usne palete senki vredne. Našala sam većinu svog nameštaja u kanti za otpatke, kao što je moj Ikea kauč koji se prodaje po ceni od 300 dolara i potpuno nova komoda vredna 200 dolara. I ja često idem u mnoge prodavnice kućnih ljubimaca i pronalazila sam sve, od kesa vrhunske hrane za pse, pa čak i živih buba kojima hranim svog guštera.“ dodaje Tifani

Tiffani je tako ponašla u smeću “60 Xebec Tri-Screen monitor” vredan 29.940 dolara. Takođe je pronalazila niz sezonskih predmeta kao što su kostimi za Noć veštica, rođendanske čestitke i božićni ukrasi.

Štedljiva majka počela je da pretražuje kante za otpatke nakon što je primetila oglas za odvoz smeća ispred kozmetičke prodavnice Ulta Beauti i odlučila je da pogleda kroz njen lokalni kontejner.

“Veliki sam obožavatelj šminke i gledala sam mnogo tutorijala za šminkanje na Youtube, sve dok se jednog dana nije pojavio oglas za odvoz kontejnera Ulta.

“Dala sam sama sebi sat i rekao svom partneru Danijelu (38) da ću pogledati u lokalne kante Ulte da vidim šta mogu sve pronaći.


“Bila sam šokirana što sam došla sa kutijama i kutijama sa stvarima za šminku, a to je nekako krenulo odatle.Sa količinom koju sam donosio kući, postalo je ogromno i prilično sam brzo napunio garažu. Prodala sam dosta artikala na Poshmark-u i zaradio oko 5.000 dolara, ali sam znao da mi je potreban veći prostor za skladištenje i preprodaju predmeta.“

Tiffani sada ima svoje skladište za skladištenje stvari, koje trenutno renovira i polako preuređuje stvarima koje je pronašla u smeću.

Dodala je: „Ludo je misliti da sam stvorila posao od prodaje savršeno dobrih stvari koje sam našla u smeću.Kompanije su toliko rasipne i to treba da prestane. Sve što bace samo je pokriveno osiguranjem, tako da ih nije briga jer će dobiti zamene. Njihov gubitak je sada zaista postao moj dobitak.” prenosi dailymail

Tifani dokumentuje svoja otkrića putem društvenih medija, a čak ima i sopstvenu web stranicu na kojoj prodaje svoje predmete pod imenom DumpsterDivingMama.

Prodaja iz kontejnera postala je toliko unosan posao za Tifani da je otkrila još u avgustu 2021. tada je dala otkaz kako bi se usredsredila na svoj hobi kao stalnu karijeru, koja je počela u januaru 2017. kada je videla video devojaka koje rovare po kontejneru na Youtube.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: https://www.instagram.com/dumpsterdivingmama/