Vučić najavio: Ponudiće nova rješenja i dijalog


26.05.2023 08:57


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem skupu 'Srbija nade' ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije. 



"Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rešenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije.

Ne zato što sam slab, ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neobićajeni mir i moja uloga će se od ponedeljka promeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati", rekao je Vučić za TV Pink.

Dodao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, normalno je da ima više demonstrancija, ali je normalno da se te tenzije rešavaju izborima.

"Postoji procedura kako se smenjuje predsednik i morate da skupite potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika, ja sam smenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu", ukazao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti Majdana i zauzimanja zgrada.

"Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se videlo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im rečima objasnimo da ne čine krivična dela. Tek kada su uši u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om", podsetio je Vučić.

 

Sutra bez slavlja, Vučić najavio ključnu poruku

 

Ako morate danima da opravdate to što će neko da napravi veliki skup ili što vas 11 godina neko pobeđuje, što vređate svoj narod, kažete prodao se neko za sendvič ili jednu crvenu. A vama se nisu prodali? Ja mislim da jesu. Mi nećemo da slavimo ništa sutra. Nije prošlo 40 dana. To će biti skup pristojnih ljudi. Nisam izgovorio sve ono najvažnije. Sutra će biti ključna poruka. Živeće i Srbija i naš narod i naša država biće sve snažnija - rekao je na kraju Vučić



Izvor: Tanjug/Blic
Foto: Tanjug